Mainos

Innostunut, perinteinen, tuore - SDP:n kolme ehdokasta

Sosiaalidemokraattien puoluekokousväki on koolla Joensuussa. Uusi puoluesihteeri valitaan puolen päivän aikaan. Ehdolla on kolme taustoiltaan hyvin erilaista henkilöä.

"Ihmiset innostumaan"

Ennakkosuosikin viittaa kantaa Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner, joka kertoo olevansa enemmän demokraatti, vähemmän sosialisti, mutta molempia.

- Se mitä SDP edustaa, on hyvässä kunnossa. Kysymys on innostumisesta. Suomessa on hirveästi ihmisiä joilta on mennyt toivo - sekä toivo politiikkaan että parempaan huomiseen ja nyt nämä pitäisi saada innostumaan, Jungner sanoo suorassa haastattelussa Joensuun torilta.

Mikäli Jungner valitaan puoluesihteeriksi, hän aikoo asettua kansanedustajaehdokkaaksi.

"Puoluesihteeri ei tee linjauksia"

SAK:n EU-asiantuntija Reijo Paananen ei puolestaan aio asettua heti kansanedustajaehdokkaaksi, mikäli hänet valitaan puoluesihteeriksi. Hän aikoo siinä tapauksessa toimia hyvänä puoluesihteerinä vähintään kaksi kautta ja sitten miettiä kansanedustajaehdokkuutta.

Paanasta on kuvailtu vasemmalle kallistuvaksi sosiaalidemokraatiksi.

- Linjaa muuttaa ne 500 ihmistä, jotka tekee päätöksiä puoluekokouksissa. Puoluesihteeri ei tee linjauksia, puoluesihteeri edustaa niitä linjauksia ja se on aika tärkeä asia

"Meidän pitää takoa rintaa"

Altavastaajana kisaan tullut Toukolan Sosiaalidemokraattisen piirin puheenjohtaja Lari Kangas painottaa ihmisten tapaamista ja kentällä kiertämisen tärkeyttä. Hän ei aio asettua kansanedustajaehdokkaaksi mikäli hänet valitaan puoluesihteeriksi.

- Meidän kenttä ja uusien jäsenten hankinta vaatii kokopäiväisen työn.

Sosiaalidemokratiasta ei pidä puhua häpeillen, Kangas huomauttaa.

- Nyt kun koko maailma on tullut meidän linjoille, niin meidän pitää vaan takoa rintaa ja olla ylpeä siitä, että olemme sosialisteja, ylpeitä siitä, että olemme demokraatteja.

Katso SDP:n puoluesihteeriehdokkaiden haastattelu (Huomenta Suomi 28.5.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.