Inkiväärimarinoitu lohi

  • 200 g lohifilettä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • valkopippuria
  • mustapippuria
  • herneenversoja ja persianapilan ituja

1. Leikkaa lohifile n. 3-4 cm paksuiseksi pitkäksi suikaleeksi.

2. Kietaise lohisuikale kelmuun ja pyörittele suikaletta kevyesti leikkuulautaa vasten, niin että lihan kulmat pyöristyvät ja liha hieman mureutuu.

3. Avaa käärö ja sivele pintaan raastettu inkivääri ja hieman huhmaressa hienonnettu merisuola.

4. Kääri tiukasti takaisin kelmuun ja vielä folioon karkkipötkön näköiseksi tiukaksi kääröksi. Anna marinoitua jääkaapissa n.10 tuntia.

5. Kuori lohi kääreistään ja pyyhi pinnalta inkivääri pois. Paista lohta kuumalla parilapannulla vain hetki, niin että pinta saa hieman väriä, mutta kala ei kypsy!

6. Rouhaise myllystä päälle hieman pippuria ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Tarjoa persianapilaitujen ja herneenversojen sekä wasabikastikkeen kera.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja