Mainos

Injektioruiskulla uhanneelle kaksi vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut verisellä injektioruiskulla Leonia-pankin virkailijaa uhanneen miehen kahdeksi vuodeksi vankilaan. Törkeästä ryöstön yrityksestä tuomittu mies oli hypännyt pankkitiskin yli ja ottanut naisvirkailijan tiukkaan otteeseen.

Hän oli pitänyt toisessa kädessään ihmisverta sisältävää injektioruiskua ja suunnannut sen pankkivirkailijan kaulaan. Mies oli huutanut, että "tämä on HIV-ruisku, tämä on ryöstö!" Pankin vahtimestarin yrittäessä lähestyessä miestä tämä oli tarttunut pankkivirkailijaa tiukemmin kiinni sekä pitänyt ruiskua virkailijan iholla ja uhannut painaa ruiskuneulan tämän ihoon.

Paikalle tulleet poliisit onnistuivat puhumaan riehujan luopumaan ruiskustaan. Miehen taltuttamiseen ja pistämiseen rautoihin tarvittiin kuitenkin neljä poliisia. Ruisku oli sisältänyt todellisuudessa ihmisverta. Tutkinnassa ei selvitetty, oliko veri sisältänyt HI-virusta tai muita sairauksia aiheuttavia viruksia tai bakteereja.

Helsingin käräjäoikeuden mielestä pankkivirkailijalla oli täysi syy epäillä, että hän oli tilanteessa hengenvaarassa. Virkailija vaati henkisestä kärsimyksestä 40 000 markan korvauksia. Käräjäoikeus katsoi sopivaksi korvaussummaksi 8 000 markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.