Mainos

Iniöläiset innokkaimpia ennakkoäänestäjiä

Pienen Iniön saaristokunnan asukkaat olivat innokkaimpia äänestämään ennakkoon. Kunnallisvaaleissa kunnan 213 äänioikeutetusta peräti 66,7 prosenttia eli siis kaksi kolmasosaa antoi äänensä jo ennakolta. Europarlamenttivaalit eivät sen sijaan kunnassa niin paljoa kiinnostaneet. Ennakkoon äänensä antoi 41,1 prosenttia äänioikeutetuista. Europarlamenttivaaleissa äänioikeutettuja oli 74 enemmän kuin kunnallisvaaleissa.

Pohjois-Lapin Utsjoen kunta selvisi toiselle sijalle ennakkoäänestysvilkkaudessa. Kunnallisvaalien äänestysprosentti oli 56,3 ja europarlamenttivaalien 47,8.

Kovin paljoa Utsjoesta ei jäänyt jälkeen toinen pieni saaristokunta Velkua. Sen ennakkoäänestysprosentti kunnallisvaaleissa oli 55,2. Eurovaalien osallistumisprosentti oli vähän Utsjoen prosenttia korkeampi.

Yli 40 prosenttiin kunnallisvaalien äänestysvilkkaudessa päästiin näiden kolmen kunnan lisäksi parissakymmenessä muussa kunnassa.

Laimeinta äänestysinto oli odotetusti Ahvenanmaalla. Siellä ei kunnallisvaaleja järjestetty lainkaan. Eurovaalien äänestysinto oli yleisesti muutamia prosentteja. Vain neljässä kunnassa päästiin yli 10 prosentin vilkkauteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.