Mainos

Ingridin 10, ja pääministerin kirjeenvaihto ihastuttaa: "Miksi sairaanhoitajat saavat niin vähän palkkaa?"

Ruotsalaistyttö kirjoitti maan pääministerille kirjeen, jossa hän ihmetteli opettajien ja sairaanhoitajien heikkoja palkkoja. Lisäksi hän ilmoitti haluavansa itse isona pääministeriksi.

Ruotsalainen Ingrid Lengberg, 10, haluaa isona pääministeriksi. Siksi hän lähetti kirjeen Ruotsin nykyiselle pääministerille, Stefan Löfvenille, kysyäkseen politiikasta.

– Kysyin kirjeessä, miksi lastentarhanopettajat ja sairaanhoitajat saavat niin vähän palkkaa, tyttö kuvaa Aftonbladetille kirjeensä sisältöä.

Ingridin mielestä juuri näissä ammateissa oleville maksetaan epäreilun pientä palkkaa.

– Ilman opettajia ei olisi mitään tulevaisuutta meille lapsille, ja ilman sairaanhoitajia emme saisi niin hyvää terveydenhuoltoa. Yhteiskunta muuttuisi silloin katastrofaaliseksi paikaksi.

Ingridillä on 10-vuotiaaksi paljon ajatuksia politiikasta.

– Ihmettelin myös, miksi poliitikot puhuttelevat aina toisiaan etu- ja sukunimellä keskusteluissa. Olisi helpompaa ja nopeampaa käyttää vain etunimiä.

Kirjeen lopussa Ingrid haluaa tehdä myös tulevaisuutensa suunnitelmat selväksi ilmoittamalla, että hän haluaa olla isona pääministeri.

– Minusta vaikuttaa hauskalta olla päättämässä yhteiskunnan ja maailman suunnasta, hän perustelee valintaansa.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven myös vastasi tytön kirjeeseen, mihin Ingrid oli hyvin tyytyväinen.

– Minusta on hyvä, että nyt opettajiin panostetaan kolme miljardia kruunua vuodessa. Hän myös sanoi, että koko nimiä käytetään siksi, että se on kunnioittavaa. Olen hyvin tyytyväinen saamaani vastaukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.