Mainos

Ingman paransi hiukan

Meijerikonserni Ingman paransi viime vuonna tulostaan hiukan: sen tulos rahoituserien jälkeen oli 7 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna tulos oli 6,3 miljoonaa euroa. Liikevaihto jäi samalle tasolle kuin vuotta aiemmin, 281,4 miljoonaan euroon.

Ingmanin tiedotteen mukaan yhtiön kannattavuus parani, mutta se ei ole vieläkään tyydyttävällä tasolla. Pääsyynä siihen voidaan pitää jäätelötuoteryhmää, jonka tulosta heikensivät kylmä ja sateinen kesä, Ruotsin markkinoiden vaisuhko kehitys sekä jäätelömarkkinoiden yleinen heikko kasvu.

Yhtiön markkinaosuus tärkeimmissä tuoteryhmissä säilyi sen mukaan kuitenkin ennallaan. Omavaraisuusaste koheni 41,5 prosentista 45,1 prosenttiin.

Kotimarkkinoissa tapahtui viime vuonna kasvua 1,9 prosenttia, mutta ulkomaantoiminnot sekä vienti sitä vastoin laskivat 15,4 prosenttia. Kotimaan tuoteryhmistä parhainta kehitystä tapahtui maito-tuoteryhmässä. Ulkomaan markkinoiden liikevaihdon pieneneminen johtui osittain konsernin rakennemuutoksesta.

Tälle vuodelle Ingman odottaa viime vuoden kaltaista tulostasoa. Konsernissa oli viime vuonna töissä keskimäärin 930 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.