Mainos

Ingemarson: If.. tulee Suomeen tavalla tai toisella

Pohjoismaisen vahinkovakuutusyhtiö Ifin toimitusjohtaja Bo Ingemarson on toistanut Helsingissä Ifin tulevan tavalla tai toisella Suomeen.

Bo Ingemarsson

Hänen mielestään toivottavaa olisi, että toiminta Suomessa voitaisiin aloittaa kolmen pohjoismaisen vakuutusyhtiön tekemän sopimuksen mukaisesti, koska yhteistyön tarpeet eivät ole muuttuneet miksikään. Näistä keskeiseksi hän mainitsi koko vakuutusalaa ravistelevat muutokset.

Ruotsalainen Skandia, norjalainen Storebrand ja Pohjola sopivat vahinkovakuutustoiminnan siirtämisestä yhteiseen yhtiöön noin vuosi sitten. Hanke on joutunut Suomessa vastatuuleen. Osa Pohjolan omistajista katsoo mm. sopimuksen syntyneen vastoin Pohjolan yhtiöjärjestystä. Lisäksi ruotsalaista Skandiaa on syytetty yhteisten pelisääntöjen rikkomisesta, kun se myi omistusosuutensa Pohjolasta sen pahimmalle kilpailijalle Sammolle.

Pohjolan uusi johto ja hallitus päättivät viedä vakuutusten siirron Ifiin omistajien ratkaistavaksi. He pääsevät ottamaan kantaa asiaan tämän viikon perjantaina. Ingemarson varoi puuttumasta tulevaan kokoukseen. -On ennenaikaista lähteä spekuloimaan, mitä tapahtuu, jos Pohjolan yhtiökokous päättää vetäytyä hankkeesta, hän sanoi, mutta lisäsi Ifin tulevan tavalla tai toisella Suomeen. Hänen mukaansa on myös yhtiön muiden omistajien asia päättää mahdollisista toimista Pohjolaa vastaan, jos se jää pois Ifistä. Ingemarsonin mielestä mahdollisista oikeustoimista kärsisivät kuitenkin kaikki osapuolet.

Korotukset vakuutusmaksuihin jatkuvat

Ifin alkuvuoden tulos yli tuplaantui viime vuodesta. Yhtiön johdon mukaan parannettavaa on silti edelleen. Yhdistetty kulusuhde on pidemmällä aikavälillä tarkoitus saada keskimäärin 103-105 prosenttiin. Mitä lähempänä luku on sataa, sen vähemmän sijoitusten tuotoista tarvitaan rahaa vakuutustoimintaan. Tammi-maaliskuussa luku korjaantui edellisvuoden alusta 3 prosenttiyksikköä 113 prosenttiin. Sitä paransivat mm. vakuutusmaksujen korotukset ja kulujen leikkaus.

Maksukorotukset ovat heikentäneet erityisesti yksityisasiakkaiden haluja uusia vakuutuksiaan, mutta talousjohtaja Tom Rathken mukaan asiaa on katsottava laajemmin. Hänen mukaansa tärkeää on pitää kiinni hyvistä ja kannattavista asiakkaista. Suunnitelmien mukaisesti maksukorotuksia jatketaan kaikilla liiketoiminta-alueilla myös loppuvuonna.

Myös säästöjä haetaan. Ingemarsonin mielestä konttoriverkoston laajuus riippuu siitä, miten nopeasti asiakkaat siirtyvät sähköiseen asiointiin. Hänen mukaansa muutos on vääjäämätön, mutta asiakkaita ei kuitenkaan pakoteta muutoksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.