Mainos

Influenssalääkkeelle markkinointikielto

Lääkelaitos on määrännyt markkinointikiellon influenssalääke Relenzalle. Kieltoa on tehostettu lääkelaitoksen mittakaavassa suurehkolla, miljoonan markan sakolla. Glaxo Wellcome -yhtiötä kielletään markkinoimasta suurelle yleisölle Relenzaa esittämällä harhaanjohtavia väitteitä valmisteen tehosta. Lääkkeen vaikuttava aine on tsanamiviiri. Lääkelaitoksen mukaan reseptilääkkeitä saa markkinoida ainoastaan lääkäreille, proviisoreille ja farmaseuteille.

Lääkelaitos on kieltänyt miljoonan markan sakon uhalla lääketehdas Glaxo Wellcomea markkinoimasta influenssalääkettään harhaanjohtavilla väitteillä ja suoraan väestölle. Yritys on markkinoinut reseptilääkettä väestölle jaetussa Influenssa Uutiset -lehtisessä, vaikka reseptilääkkeitä saa markkinoida ainoastaan lääkäreille, proviisoreille ja farmaseuteille. Mainoksissa myös liioitellaan lääkkeen tehoa ja vähätellään muita influenssan hoitoja sekä rokotteita.

Lisäksi mainoslehtisessä pyritään lisäämään influenssalääkkeen kysyntää pelottelemalla ihmisiä influenssalla ja sen jälkitaudeilla, toteaa yliproviisori Katariina Kalsta Lääkelaitoksesta. Tämä on Kalstan mukaan ensimmäinen kerta, kun reseptilääkettä on tässä mittakaavassa markkinoitu väestölle, sen jälkeen kun reseptilääkkeiden markkinointi väestölle kiellettiin. Kaikenkaikkiaan markkinointikieltopäätöksiä tehdään muutama vuodessa.

Ennen uhkasakkopäätöstä Lääkelaitos oli Kalstan mukaan ollut useamman kerran yhteydessä lääkeyritykseen, jotta tämä olisi lopettanut laittoman markkinoinnin. Lainvastaisesti markkinoitu influenssalääke Relenza tuli markkinoille tänä syksynä. Sen vaikuttava aine on tsanamiviiri.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.