Mainos

Influenssakauden huippu helmi-maaliskuun vaihteessa

Talven influenssaepidemia kiihtyy. Eilen kerrottiin ensimmäisistä kuolemantapauksista. Asiantuntijat odottavat epidemian olevan huipussaan helmi-maaliskuun vaihteessa.

Kausi-influenssaepidemia on tänä vuonna hieman normaalia aikataulua jäljessä.

Infektioepidemiologi Eeva Ruotsalainen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä arvioi, että epidemia olisi huipussaan helmi-maaliskuun vaihteessa.

Influenssaepidemia kestää yleensä kahdeksan viikkoa, joten sen odotetaan kestävän huhtikuulle asti.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleet Ruotsalainen ja Ylilääkäri Ville Pettilä Meilahden sairaalan teho-osastolta suosittelevatkin edelleen rokotteen ottamista.

– Erityisesti riskiryhmään kuuluvien kannattaisi ottaa se eli jos on iäkäs, kroonisesti sairas tai raskaana, Pettilä luettelee.

– Myös riskiryhmien lähipiirin kannattaa ottaa rokote Ruotsalainen lisää.

Ruotsalainen ja Pettilä rauhoittelevat rokotepelosta kärsiviä ja korostavat, että kausi-influenssarokote on täysin turvallinen.

– Meillä on kausi-influenssarokotteesta 40 vuoden kokemus. Se on ehdottomasti turvallinen. On tärkeä tiedostaa, että kausi-influenssarokotteella ei ole mitään tekemistä Pandemrix-rokotteen kanssa, Ruotsalainen vakuuttaa.

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama hengitystietulehdus. Sen oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin perusflunssan.

Varovastikin arvioiden influenssaan kuolee Suomessa vuosittain satoja ihmisiä, yleensä perussairaita ja iäkkäitä. Tämän vuoden kausi-influenssa vaikuttaa siinä mielessä huolestuttavalta, että vakavasti sairastuneissa on poikkeuksellisesti nuoria perusterveitä aikuisia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.