Mainos

Inflaatio syyskuussa 0,4 prosenttia

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 0,4 prosenttia. Inflaatiovauhti oli syyskuussa siten sama kuin elokuussa.

Kuluttajahintoja nosti vuodessa eniten polttonesteiden kallistuminen. Kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden hintojen nousu, vuokrankorotukset sekä asuntojen kallistuminen nostivat myös keskimääräistä hintatasoa.

Inflaatiota puolestaan hillitsi edelleen eniten alkoholijuomien hintojen lasku. Puhelumaksujen, käytettyjen autojen ja lentomatkojen halpeneminen sekä korkojen lasku viime vuodesta pienensi niin ikään inflaatiota, Tilastokeskus kertoo.

Palkkojen yhteissumman kasvu kiihtyi kesällä

Suomessa maksettujen palkkojen yhteissumma oli Tilastokeskuksen mukaan kesä-elokuussa 4,3 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Kasvu oli hieman nopeampaa kuin viime vuoden kesä-elokuussa, jolloin se oli 3,3 prosenttia.

Teollisuuden palkkasumma kasvoi 3,1 prosenttia ja rakentamisen palkkasumma 5,0 prosenttia. Teollisuudenaloista voimakkaimmin kasvoi kemianteollisuuden palkkasumma, missä kasvua oli 8,0 prosenttia. Tekstiiliteollisuus ja nahkateollisuus olivat ainoat teollisuudenalat, missä palkkasumma pieneni.

Kaupan saralla palkkasumma kasvoi 5,7 prosenttia. Kaupan alatoimialoista ripeimmin kasvoi autokauppa, missä palkkasumma kasvoi 8,0 prosenttia. Julkisen sektorin palkkasumma kasvoi 4,5 prosenttia. Yksityisissä terveys- ja sosiaalipalveluissa kasvua mitattiin peräti 8,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.