Mainos

Inflaatio laski 2,4 prosenttiin

Hintojen nousua hillitsi toukokuussa eniten muun muassa viihde-elektroniikan ja tietojenkäsittelylaitteiden, reseptilääkkeiden ja käytettyjen autojen halpeneminen.

Kuluttajahintojen nousu hidastui hieman toukokuussa. Inflaatio laski Tilastokeskuksen tänään julkistamien tietojen mukaan 2,4 prosenttiin, kun se huhtikuussa oli 2,6 prosenttia.

Huhtikuusta toukokuuhun kuluttajahinnat laskivat 0,1 prosenttia. Lasku edellisestä kuukaudesta johtui kuluttajahintaindeksin tietojen mukaan ennen kaikkea vihannesten halpenemisesta.

Kuluttajahintojen vuosinoususta puolet johtui asumisen kallistumisesta. Asumisen hintoja nostivat asuntolainojen korkojen nousu, asuntojen ja kiinteistöjen hintojen nousu sekä asumisenojen kallistuminen.

Hintojen nousua hillitsi toukokuussa eniten viihde-elektroniikan ja tietojenkäsittelylaitteiden, polttonesteiden, reseptilääkkeiden ja käytettyjen autojen halpeneminen.

Euroalueen inflaatio pysyi ennakkotietojen mukaan toukokuussa huhtikuun vauhdissa ja oli 1,9 prosenttia. Suomen Emu-inflaatio oli yhdenmukaistetulla kuluttajahintaindeksillä mitattuna toukokuussa 1,4 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.