Mainos

Inflaatio kiihtyi 4,7 prosenttiin

Kuluttajahintojen nousu eli inflaatio kiihtyi elokuussa 4,7 prosenttiin. Vielä heinäkuussa inflaatio oli 4,4 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan inflaatiota nopeutti erityisesti terveydenhoidon maksujen korottaminen sekä puhelumaksujen ja elintarvikkeiden kallistuminen viime vuodesta. Myös päivähoitomaksujen nostaminen kiihdytti inflaatiota.

Kuluttajahintoja nosti vuodessa eniten asumisen, elintarvikkeiden sekä ajoneuvojen polttoaineiden kallistuminen. Suurin syy asumiskustannusten kallistumiseen oli energian hintojen, vuokrien ja korkojen nousu. Elintarvikkeiden hintoja taas nosti ennen kaikkea maitotuotteiden kallistuminen, mutta myös lihan ja viljatuotteiden hinta nousi.

Inflaatioon vaikutti niin ikään ravintola- ja kahvilahintojen, alkoholijuomien vähittäishintojen sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden kallistuminen viime vuoden elokuusta. Kuluttajahintojen nousua hillitsi elokuussa eniten henkilöautojen sekä viihde-elektroniikan ja tietojenkäsittelylaitteiden halpeneminen.

Heinäkuusta elokuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,4 prosenttia, mikä johtui ennen kaikkea vaatealennusmyyntien loppumisesta, terveydenhoidon maksujen korottamisesta sekä korkojen noususta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.