Mainos

Inflaatio joulukuussa 1,6 prosenttia

Kuluttajahinnat nousivat tilastokeskuksen mukaan viime vuonna 2,6 prosenttia edellisvuodesta. Joulukuussa inflaatio pysyi maanantaina julkistettujen tietojen mukaan 1,6 prosenttina eli marraskuun tasolla, ilmenee tänään julkistetuista tiedoista.

Marraskuusta joulukuuhun kuluttajahinnat laskivat 0,1 prosenttia, koska bensiini ja polttoöljy halpenivat raakaöljyn hinnanlaskun myötä. Hintoja nosti joulukuussa eniten elintarvikkeiden kallistuminen, jonka osuus hintojen noususta oli 0,8 prosenttiyksikköä. Erityisesti lihan, maitotaloustuotteiden ja vihannesten hinnat kohosivat.

Polttonesteiden halpeneminen laski inflaatiota 0,8 prosenttiyksikköä ja korkojen lasku 0,5 prosenttiyksikköä. Kulttuurin ja vapaa-ajan tavaroiden sekä palvelujen hintojen nousun osuus joulukuun inflaatiosta oli 0,3 prosenttiyksikköä. Saman verran vaikuttivat kohonneet vuokrat. Julkisen liikenteen ja sähkön hinnat kallistuivat niin ikään vuoden 2000 joulukuusta.

Euromaiden inflaatio oli ennakkotietojen mukaan joulukuussa 2,0 prosenttia. Suomen yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukainen inflaatio oli ennakkotietojen mukaan joulukuussa 0,3 prosenttiyksikköä euroaluetta nopeampi eli 2,3 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.