Mainos

Inflaatio hidastui

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio hidastui syyskuussa. Tilastokeskuksen kuluttajahintaindeksin mukaan inflaatio oli syyskuussa 2,2 prosenttia, kun se elokuussa oli 2,4 prosenttia. Inflaation hidastuminen johtui lähinnä polttonesteiden halpenemisesta. Inflaatiota hillitsi myös asuntojen hintojen lasku viime vuodesta. Inflaatiokehityksessä näkyi syyskuussa elintarvikkeiden kallistuminen, sillä niiden osuus inflaatiosta oli jo 0,8 prosenttiyksikköä.

Ruoan hintaa nosti etenkin lihan kallistuminen, mutta myös maitotuotteet, hedelmät ja vihannekset kallistuivat viime vuodesta. Inflaatiota ylläpitivät lisäksi edelleen vuokrien korotukset sekä valmismatkojen ja sanoma- ja aikakauslehtien hintojen nousu. Elokuusta syyskuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,5 prosenttia. Kuukausimuutoksen aiheutti ennen kaikkea bensiinin ja kevyen polttoöljyn hintojen kääntyminen jälleen nousuun sekä valmismatkojen ja vuokrien kallistuminen.

EMU-inflaatiokin laskussa

EMU-maiden inflaatio hidastui elokuussa kesä- ja heinäkuisesta. Eurostatin yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukaan EMU-inflaatio oli elokuussa 2,7 prosenttia. Nopein inflaatio oli yhä Hollannissa, 5,2 prosenttia. Ranskassa inflaatio oli hitain, 2,0 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli elokuussa 2,7 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.