Mainos

Inflaatio hidastui 1,1 prosenttiin

Inflaatio hidastui kesäkuussa 1,1 prosenttiin, kun toukokuussa hinnat näyttivät kallistuvan vuositasolla vielä 1,3 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan hidastuminen johtui pääasiassa bensiinin ja kevyen polttoöljyn halpenemisesta viime vuodesta.

Elintarvikkeiden osuus hintojen nousussa oli 0,3 prosenttiyksikköä. Vuokrien, terveydenhoidon sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden kallistuminen kohottivat hintoja 0,2 prosenttiyksikköä. Lisäksi puhelu- ja sähkömaksut kallistuivat.

Korkojen lasku hillitsi inflaatiota 0,6 prosenttiyksikköä ja polttonesteiden halpeneminen 0,4 prosenttiyksikköä. Kuluttajahintoja vihannesten ja polttonesteiden hinnan lasku alensi 0,2 prosenttia toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana.

Luvut perustuvat Tilastokeskuksen tänään julkistamaan indeksiin, jota varten kerätään joka kuun puolivälissä yli 50 000 hintatietoa. Myös Emu-maiden inflaatio hidastui kesäkuussa. Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotietojen mukaan inflaatio oli kesäkuussa 1,7 prosenttia, kun toukokuun luku oli 2,0 prosenttia. Suomessa vastaava inflaatio oli kesäkuussa 1,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.