Mainos

Inflaatio ennallaan

Kuluttajahinnat nousivat viime vuoden huhtikuusta 1,8 prosenttia, kertoo Tilastokeskuksen tänään julkaisema kuluttajahintaindeksi. Viime vuoden maaliskuussa inflaatio oli sama.

Eniten hintatasoa nostivat asumisen ja elintarvikkeiden kallistuminen. Asuminen, lämpö ja valo kallistuivat vuodessa 2,0 prosenttia, mikä nosti hintoja melkein puoli prosenttiyksikköä. Nousu johtui lähinnä vuokrien ja asuntojen kallistumisesta. Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat nousivat 2,5 prosenttia, mikä vaikutti inflaatioon 0,4 prosenttiyksikköä. Suurin osa hintojen noususta aiheutui kahvin ja hedelmien kallistumisesta. Liikenteen hinnat nousivat viime vuoden huhtikuusta tämän vuoden huhtikuun lukuihin verrattuna keskimäärin 1,8 prosenttia. Hintoja nosti julkisen liikenteen ja käytettyjen henkilöautojen kallistuminen.

Maaliskuusta huhtikuuhun hinnat kallistuivat 0,5 prosenttia. Suurin syy tähän oli vaatteiden kallistuminen alennusmyyntien loputtua. EU-maiden hitain inflaatio oli maaliskuussa Saksassa, 0,6 prosenttia. Suomen vastaava luku oli maaliskuussa 1,6 prosenttia ja EU-maiden keskiarvo 1,3 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.