Mainos

Indonesiassa yhä uusia metsäpaloja

Indonesiassa havaittiin viikonloppuna yhä uusia metsäpaloja, ja palojen aiheuttama savusaaste Kaakkois-Aasian yllä on tihentynyt uudelleen.

Indonesian virallisen tietotoimiston mukaan satelliittikuvat kertovat yli kymmenestä uudesta palosta. Lisäksi epäillään, ettei kaikkia paloja voida havaita tiheän savun takia.

Indonesian ympäristöviranomaisten mukaan kaikkiaan 40 palopaikasta 33 on Sumatrassa. Metsää palaa yhä myös Borneon Kalimantanissa sekä Jaavassa. Kalimantanissa suljettiin eilen uudelleen kaksi lentokenttää huonon näkyvyyden takia.

Terveys- ja liikenneongelmia Kaakkois-Aasiassa aiheuttanut savusumu on tämän kuun puolella alkanut helpottaa sateiden ja sammutustöiden ansiosta.

Metsäpalojen tuhoja korjataan pitkään

Indonesiassa valtavia alueita tuhonneiden metsäpalojen jälkien korjaantumisen arvellaan vievän jopa neljännes-vuosisadan. Paikallisten ympäristöviranomaisten mukaan palot ovat esimerkiksi Borneossa polttaneet maapohjaa niin pahoin, että sen kyky imeä vettä on pilalla. Tämän pelätään aikanaan johtavan entistä ankarampiin tulviin.

Indonesian metsäpaloissa on arvioitu palaneen noin 800-tuhatta hehtaaria metsää. Paloista syntynyt terveydelle vaarallinen savu on vaivannut laajoja alueita jo viikkokausia, eivätkä palot näytä olevan laantumassa vieläkään.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.