Indonesiassa vakava laivaturma

Indonesiassa on sattunut vakava laivaturma. Yli 250:tä ihmistä kuljettanut matkustajalautta upposi kovassa merenkäynnissä maan itäosassa Sulawesin saaren lähellä.

Kuolonuhrien määrästä ei ollut heti varmuutta. Liikenneministeri Jusman Syafi'i Djamal kertoi, että aluksesta oli löydetty 150 ihmistä. Hän ei kuitenkaan tiennyt varmasti, löydettiinkö heidät elävinä vai kuolleina. Aiemmin turmassa kerrottiin olevan parikymmentä eloonjäänyttä.

Lautta oli lähtenyt eilisiltana liikkeelle Sulawesin saarelta Pare-Paren satamasta, ja se oli matkalla Borneon saarelle. Merenkulkuviranomaisten mukaan alus oli noin 50 kilometrin päässä Sulawesin saaresta, kun siihen ei saatu enää yhteyttä.

Lautta joutui ilmeisesti myrskysäähän, ja suuri aalto upotti sen. Alueella raivosi liikenneministerin mukaan onnettomuushetkellä trooppinen myrsky.

Indonesia koostuu yli 17 000 saaresta, ja lauttaliikenne onkin tärkeimpiä matkustusmuotoja. Pahoja onnettomuuksia sattuu lähes vuosittain. Vuoden 2006 lopulla noin 600:aa ihmistä kuljettanut matkustajalautta upposi, ja eloonjääneitä löydettiin vain 250.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat