Mainos

Indonesiassa vaalikampanja alkoi kahakoinnilla

Indonesian turvallisuusjoukot ampuivat varoituslaukauksia ilmaan sen jälkeen kun väkijoukko hyökkäsi hallitsevan puolueen Golkarin kannattajien kimppuun tänään.

Golkarin kannattajat olivat linja-autossa aloittamassa vaalikampanjaansa kesäkuun 7. päivä pidettäviä parlamenttivaaleja varten, kun joukko jakartalaisia kerääntyi auton ympärille heittelemään kiviä. Nykyisen presidentin B.J. Habibien Golkar-puolueelle on ennustettu selvää tappiota kesäkuun vaaleissa. Mikään yksittäinen ryhmä lähes 50 kilpailevasta oppositiopuolueesta ei ole kuitenkaan saamassa niin suurta äänimäärää, että se voisi muodostaa hallituksen yksinään.

Indonesian vaalikampanja on tähän asti sujunut rauhallisemmin kuin monet olivat etukäteen pelänneet. Vähäiset mielenilmaukset ovat suuntautuneet Golkar-puoluetta ja erityisesti presidentti Habibieta vastaan. Golkar-puolueen johtajat sanoivat tänään harkitsevansa uudelleen Habibien asettamista ehdokkaakseen seuraaviin presidentinvaaleihin.

Habibie tuli presidentiksi vuosi sitten, kun Indonesiaa 32 vuotta diktaattorimaisesti hallinnut Suharto erosi pitkään jatkuneiden mielenosoitusten ja mellakointien jälkeen. Kesäkuun 7. päivä pidettävät parlamenttivaalit ovat ensimmäiset vapaat vaalit Indonesiassa 44 vuoteen. Vaaleja on tulossa valvomaan 500 kansainvälistä tarkkailijaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.