Mainos

Indonesiassa kaksi tuhoisaa hotelli-iskua

Ainakin yhdeksän ihmistä on saanut surmansa ja yli 50 loukkaantunut Indonesian pääkaupungissa Jakartassa sattuneissa pommi-iskuissa.

Jakartan keskustassa sattuneet kaksi räjähdystä vahingoittivat kahta luksushotellia, Ritz-Carltonia ja Marriottia, noin viiden minuutin välein. Räjähdykset sattuivat aamulla kahdeksalta paikallista aikaa, eli neljältä aamuyöstä Suomen aikaa.

Marriot-hotellista löytyi myöhemmin myös räjähtämätön pommi. Poliisi löysi uutistoimisto AFP:n mukaan samasta huoneesta myös räjähdemateriaalia. Huoneen kerrotaan toimineen terroristien tukikohtana hotellissa. Indonesian poliisin mukaan Marriott-iskun tekijä oli hotellin asiakas.

Ainakin toinen pommi-iskuista oli poliisin mukaan itsemurha-isku.

Jakartan poliisin pommiryhmä kertoo löytäneensä repun, jossa toista pommia on kannettu. Jakarta Post-lehden mukaan Marriot-hotellin metallinpaljastimet eivät olisi olleet toiminnassa.

Hotelleissa ei tiettävästi suomalaisia

Loukkaantuneiden ja surmansa saaneiden joukossa on sekä indonesialaisia että ulkomaalaisia. Uusi-Seelanti on vahvistanut, että ainakin yksi kuolleista on uusiseelantilainen. Ulkomaalaisten loukkaantuneiden määrä vaihtelee tietolähteestä riippuen neljäntoista ja kahdeksantoista välillä.

Suomen suurlähetystö Jakartassa on evakuoitu. Kummassakaan hotellissa ei ollut suurlähetystön mukaan suomalaisia.

Terrori-iskua epäillään

Indonesian viranomaisten epäilykset iskun tekijöistä kohdistuvat maan ääriryhmiin. Indonesiassa ei ole ollut pommi-iskuja useisiin vuosiin.

Maan tässä kuussa järjestetyt presidentinvaalit sujuivat niin ikään ongelmitta.

Länsimaiden symbolit iskujen kohteena

Marriott-hotellissa on aiemminkin sattunut tappava räjähdys. Vuonna 2003 Jakartan Marriottia vastaan tehdyssä autopommi-iskussa sai surmansa kaksitoista ihmistä ja loukkaantui noin 150. Tuolloin iskusta syytettiin ääri-islamilaista Jemaah Islamiyah -järjestöä, jolla on al-Qaida -kytköksiä.

Marriott-hotellia pidetään Jakartassa eräänlaisena länsimaisuuden symbolina.

Samaisen Marriot-ketjun hotelli joutui terrori-iskun kohteeksi myös viime syyskuussa Pakistanissa. Tuolloin Islamabadissa sijaitsevaan hotelliin kohdistunut isku vaati 54 kuolonuhria, ainakin 266 haavoittui.

Australian hallitus on jo antanut kansalaisilleen kehotuksen olla matkustamatta Indonesiaan.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Katso Aaro Kajasteen juttu (Kymmenen uutiset 17.7.2009)

POMMI-ISKUT AIHEUTTIVAT SUURTA TUHOA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.