Mainos

Indonesian turmalautta upposi tutkimusryhmän noustua alukseen

Levinia I -lautalla syttyi torstaina tuhoisa tulipalo, jossa sai surmansa yli 40 ihmistä. Kuolonuhreja etsitään yhä.

Indonesialainen Levina I -lautta on osoittautunut todelliseksi kuolemanloukuksi. Lähelle Tanjug Priokin satamaan ankkuroitu lautta upposi juuri, kun sille oli noussut ryhmä tutkijoita ja toimittajia. Lautalla oli uppoamishetkellä 10-20 ihmistä.

Alustavien tietojen mukaan ainakin yksi ihminen kuoli ja kolme on kateissa. Useita ihmisiä loukkaantui, heistä kolme erittäin vakavasti.

Hiiltynyt alus oltiin juuri saatu hinattua Jaavanlahdelta sataman edustalle, jotta torstaina sattuneen laivapalon tutkinta olisi voitu aloittaa. Alustavien tutkimusten perusteella tulipalo sai alkunsa palavia nesteitä kuljettavasta kuorma-autosta alakannelta.

Raju tulipalo roihahti Levina I -aluksella pian sen lähdettyä Jakartasta kohti Bangka-saarta. Turmasta selvisi yli 300 ihmistä, mutta kukaan ei tiedä aluksen matkustajien tarkkaa lukumäärää. Pikkulapsia ei merkitä matkustajaluetteloon ja aluksilla on yleensä myös jonkun verran salamatkustajia, jotka ovat lahjoneet itsensä mukaan säästääkseen lipunhinnassa.

Viranomaiset ilmoittivat tänään, että yhteensä on löydetty yli 40 ihmisen ruumiit. Etsinnät mahdollisien uusien uhrien löytämiseksi jatkuivat edelleen.

Merenkulun turvallisuus Indonesiassa on surkea ja onnettomuuksia sattuu usein.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.