Mainos

Indonesian sissit suostuivat tulitaukoon

Indonesian hallitus ja itsenäisyyttä tavoitteleva Vapaa Aceh (Gam) -sissiliike allekirjoittivat tulitaukosopimuksen tänään Genevessä.

Indonesian kartta

Sopimus tulee voimaan 2. kesäkuuta ja kestää kolme kuukautta.
-Tämä on rauhanprosessin alku, sanoi Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid Jakartassa. Indonesian Geneven YK-suurlähettiläs Hassan Wirajuda sanoi, ettei Indonesian joukkojen vetäminen Acehista tule kysymykseen.
-Joukot ovat siellä. Poliisi jatkaa normaalia toimintaansa yleisen järjestyksen ylläpitämiseksi, Wirajuda sanoi Genevessä pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Osapuolet toivovat, että sopimus auttaa vähentämään väkivaltaa Acehissa ja luomaan luottamusta rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi konfliktiin, sanottiin Indonesian antamassa lausunnossa. Gam puolestaan korosti lausunnossaan, että se aikoo jatkaa Acehin itsenäisyyden puolesta taistelemista.

Indonesia ei halua kutsua asiakirjaa tulitaukosopimukseksi, koska siten se tunnustaisi Gamin tasavertaiseksi kumppaniksi neuvotteluissa. Asiakirjan allekirjoittivat Hassan Wirajuda ja Vapaa Aceh -liikkeen terveysministeri Zaini Abdullah. Sopimus allekirjoitettiin salaisessa paikassa Genevessä.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.