Mainos

Indonesian rahtilaivasto liikennekieltoon

Lähes koko Indonesian rahtilaivasto on joutumassa kansainväliseen liikennekieltoon heinäkuun alusta lähtien. Asiasta kertoi tänään Indonesian valtiollinen virasto Sucofindo, joka seuraa kansainvälisten standardien noudattamista Indonesian teollisuudessa.

Sucofindon johtajan Reza Pahlevin mukaan Indonesialla on lähes 500 suurta rahtialusta, joista runsaat 400 liikennöi Indonesian lipun alla. 95 alusta liikennöi muiden maiden lippujen alla, mutta niiden kotisatamat ovat Indonesiassa.

-Näistä aluksista vain vajaat 75 täyttää kansainväliset turvallisuusvaatimukset. Aikaa on enää niukasti, eikä korjauksia voida tehdä ilman valmisteluja, Pahlevi sanoi. Hän arvioi korjauksien kestävän 12-18 kuukautta.

Pahlevi uskookin, että Indonesian rahtilaivojen liikennöinti kielletään heinäkuun alusta, koska ne eivät täytä Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n turvamääräyksiä.

-Tämä on jälleen uusi takaisku jo muutenkin kriisissä olevalle taloudelle, Pahlevi sanoi.

Hänen mukaansa rahtilaivasto on todella huonossa kunnossa: monet aluksista voivat upota milloin tahansa, alusten kunnossapito ontuu ja onnettomuusvaara on suuri varsinkin alusten lastaus- ja purkausvaiheessa. Indonesia on yksi maailman suurimpia laivanrakentajista, mutta useimmat telakat jättävät turvakysymykset taka-alalle.

-Monet laivanrakentajat kuvittelevat vieläkin, että turvallisuusmääräysten noudattaminen on vapaaehtoista, Pahlevi sanoi uutistoimisto AFP:n haastattelussa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.