Mainos

Indonesian presidentti varoitti levottomuuksista

Indonesian presidentti Suharto varoitti tänään, että Indonesiassa saattaa puhjeta uusia yhteiskunnallisia levottomuuksia ja kehotti asevoimia olemaan valmiina toimiin sisäisten selkkausten varalta.

Indonesian asevoimien juhlassa puhunut Suharto sanoi, että asevoimien tulee "kehittää tarvittavat toimenpiteet, strategiat ja järjestelmät, joilla estetään ja vastataan" yhteiskunnallisiin levottomuuksiin. Suharto kehotti asevoimia kuitenkin asettamaan suostuttelun ensisijaiseksi toimeksi turvallisuusongelmissa, jotta "uhrien lukumäärä säilyy mahdollisimman alhaisena".

Kolmen viime vuoden aikana Indonesiaa ovat ravistelleet väkivaltaiset rodulliset, uskonnolliset ja poliittiset levottomuudet, joissa on saanut surmansa tuhansia ihmisiä. Viime vuonna pääkaupungissa Jakartassa syttyi yhteenottoja sotilaiden ja opposition kannattajien välillä. Useita ihmisiä kuoli ja haavoittui. Verisin yhteenotto kolmeen vuoteen oli vuonna 1996 Indonesiaan kuuluvalla Borneon saarella, kun saaren alkuperäisväestön ja sinne muuttaneiden uudisasukkaiden pienestä kiistasta kehkeytyi väkivaltainen yhteenotto, jossa tuhansia ihmisiä kuoli.

Suharto pahoitteli paloja

Suharto pyysi jälleen kerran anteeksi naapurimailta savusumun aiheuttamia haittoja.
-Vaikka sammutustöissä on edistytty, palojen lopullinen tukahduttaminen vie vielä aikaa, Suharto sanoi. Metsäpalot ovat aiheuttaneet haittoja myös Indonesian naapurimaissa Malesiassa, Singaporessa sekä osissa Thaimaata ja Filippiinejä.

Paloalueilta ja säätieteenlaitokselta saatujen tietojen mukaan palot olisivat vähenemässä, mutta satelliittikuvien perusteella ne olisivat laajenemassa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.