Mainos

Indonesian presidentti varoitti kovista ajoista

Indonesian presidentti Suharto varoitti maan uutta budjettia esitellessään, että indonesialaisilla ovat kovat ajat edessä talouskriisin takia. Indonesialaiset talousasiantuntijat epäilivät kuitenkin tänään, onko hallituksella kanttia ryhtiä tarvittaviin tiukkoihin toimenpiteisiin.

Suharto esitteli eilen parlamentissa valtion talousarvion ja esiintyi myös Indonesian televisiossa valaen toivoa paremmasta huomisesta.
-Käymme läpi kovia ja vaikeita aikoja. Pitäkäämme päämme kylminä niin että pääsemme niistä yli, Suharto sanoi. Ulkomaalaiset sijoittavat eivät kuitenkaan vakuuttuneet Suharton lausunnoista. Indonesian rupia jatkoi keskiviikkona laskuaan. Myös Indonesian talouden ja politiikan asiantuntijat suhtautuvat yhä pessimistisemmin hallituksen kykyyn palauttaa luottamus maan talouteen.

Suharton budjettiesittelyn hyvänä uutisena pidettiinkin lähinnä sitä, että presidentti näytti hyväkuntoiselta.
-Presidentti näytti ilmeisen hyväkuntoiselta, hän puhui vaivatta 55 minuutin ajan ja käveli määrätietoisesti puhujankorokkeelta takaisin paikalleen, paikalla ollut diplomaatti kertoi. 76-vuotiaan Suharton terveys on ollut viime aikoina useiden spekulaatioiden kohteena. Suharto on hallinnut Indonesiaa itsevaltaisesti 30 vuoden ajan eikä hänellä ole selvää seuraajaehdokasta.

Indonesian toiseksi suurin muslimiryhmittymä varoitti tänään nimittämästä Suhartoa seitsemännelle viisivuotiskaudelle.
-Presidentti Suharton uudelleenvalinta merkitsisi status quon jatkumista, muslimiryhmän johtaja sanoi. Indonesian talousuudistukset eivät ole edenneet toivotulla tavalla ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on syyttänyt maata uudistuslupaustensa pettämisestä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.