Mainos

Indonesian poliittinen tilanne synkentynyt entisestään

Suomessa vierailevan indonesialaisen ihmisoikeusaktivistin Indro Thahjonon mukaan maan poliittinen tilanne on juuri nyt synkempi kuin koskaan.

Ensi vuonna järjestettävien vaalien edellä presidentti Suharton johtama sotilashallitus tiukentaa otettaan poliittisesta elämästä. Indonesian johto rajoittaa yhä ankarammin kansalaisten kokoontumisvapautta ja vapaata mielipiteen ilmaisua. Esimerkiksi lehdistön kirjoittelua valvotaan tarkasti.

-Hallitus on muuttanut asennettaan lehdistöä kohtaan. Toimittajia painostetaan nyt henkilökohtaisesti. Viimeisten kuukausien aikana useat toimittajat ovat joutuneet ahdistelun kohteeksi. Yksi toimittaja tapettiin vastikään hänen pyrittyään paljastamaan kehitysyhteistyörahojen väärinkäyttöä, Thahjono kertoo.

Thahjonon mukaan on selvää, että ulkomaiden, kuten Suomen ja Ruotsin, asevienti Indonesiaan vahvistaa sotilashallituksen valta-asemaa.
-Myymällä aseita Indonesian hallitukselle ulkomaat tukevat sen vallassa pysymistä. Aseilla on fyysisiä ja psykologisia vaikutuksia. Niitä voidaan käyttää suoraan oppositiovoimia vastaan sekä epäsuorasti lamaannuttamaan ihmisten mieliä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.