Mainos

Indonesian onnettomuuskone oli hyvässä kunnossa

Indonesiassa toissapäivänä maahan syöksynyt kone oli erinomaisessa kunnossa ja vain 10 kuukauden ikäinen, Indonesian lentoviranomaiset kertoivat tänään. Indonesian hallitus on luvannut tutkia onnettomuuden perusteellisesti.

SilkAir Boeing 737-300 -kone oli yhtiön tiedotuspäällikön mukaan "hyvässä kunnossa ja vailla vikoja". Koneelle tehtiin perusteellinen tarkastus vain 10 päivää ennen onnettomuutta.

Viranomaiset eivät ole ilmoittaneet selvää syytä onnettomuuteen, mutta monet silminnäkijöistä sanovat kuulleensa koneen räjähtäneen ilmassa ennen maahansyöksyä. Onnettomuuskonetta tutkii nyt joukko indonesialaisia tutkijoita, joita vahvistamaan saapuu sunnuntaina myös Yhdysvaltain liittovaltion lentohallinnon edustajia.

Onnettomuuden pelastustyöt jatkuvat tänään jo toista päivää. Niihin osallistuu yli 400 singaporelaista sotilas-, poliisi- ja terveydenhuoltohenkilöä sekä 300 indonesialaista.

Vuorovesi ja voimakkaat virtaukset ovat vaikeuttaneet pelastustöitä, sillä ne ovat kuljettaneet jokeen pudonneen koneen hylkyä ja uhrien ruumiita. Koneen hylkyä on yritetty irrottaa joen pohjamudasta nosturilla. Onnettomuudessa menehtyi 104 ihmistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.