Mainos

Indonesian metsäpalot eivät taltu

Indonesian metsäpalot eivät ole vieläkään hallinnassa ja kaikki tähänastiset ponnistelut niiden hillitsemiseksi ovat olleet tuloksettomia, sanoivat YK:n virkailijat Genevessä tänään. Myös Malesiassa palot etenevät.

Myös Indonesian viranomaiset ilmoittivat palojen raivoavan edelleen. Maan hallitus kuitenkin vakuutti, että sammutustyöt jatkuvat hellittämättömällä voimalla. Tähän mennessä palot ovat tuhonneet jo 800 000 hehtaaria metsää.

Keskiviikkona saatiin myös ensimmäisen kerran tarkempia tietoja palojen etenemisestä Malesiassa. Tulen kerrottiin raivoavan noin 400 hehtaarin suuruisella alalla. Malesian viranomaisten mukaan sammutustöitä haittaa veden puute. Malesian palot havaittiin jo muutama päivä sitten, mutta Indonesiasta levinnyt savusumu on tähän asti estänyt pelastusmiesten kuljettamisen alueelle.

Asiantuntijat arvelivat, että kansainvälisestä avusta huolimatta Indonesian paloja ei saada kovin helpolla talttumaan. YK:n humanitaarisen avun virasto Genevessä ilmoitti lähettävänsä Indonesiaan katastrofinsuojeluasiantuntijoita. Australia puolestaan lupasi Indonesian käyttöön kaksi lentokonetta, joissa on metsäpalojen torjuntaan erikoistunut miehistö. Koneet pystyvät kuljettamaan kerrallaan noin 3000 litraa vettä ja pudottamaan sen paloalueen päälle.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.