Mainos

Indonesian kielen taito pakolliseksi työssäkäyville?

Indonesian työministeri Jacob Nuwa Wea haluaa pakottaa maassa työskentelevät ulkomaalaiset opettelemaan indonesiaa sovun säilyttämiseksi paikallisten työntekijöiden kanssa.

-Aion ponnistella uupumatta, jotta jokaiselta Indonesiassa työskentelevältä ulkomaalaiselta vaaditaan hyvä indonesian kielen taito, ministeri sanoi maan virallisen uutistoimiston Antaran mukaan. Myös paikallisen kulttuurin perustuntemus on toivottava.

Työministeri Nuwa Wea ei kertonut, miten pakkoindonesiauudistus pantaisiin toimeen tai aikooko hän esittää asian hallitukselle tai presidentti Megawati Sukarnoputrille.

Indonesialaisten työntekijöiden vaatimukset pidettiin kurissa vuoteen 1998 jatkuneella presidentti Suharton kaudella, mutta demokratiavaatimukset, lakot ja työkiistat ulkomaisten yhtiöiden kanssa ovat sen jälkeen lisääntyneet.

Ulkomaiset liikemiehet luettelevat jo nyt lukuisia syitä - turvallisuustilanteesta ja korruptiosta työselkkauksiin - olla investoimatta Indonesiaan. Kielitaitovaatimus olisi luultavasti yksi syy lisää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.