Mainos

Indonesian joukot estivät opiskelijamielenosoituksen

Indonesian sotilaat ja poliisivoimat ovat estäneet opiskelijoiden mielenosoituksen pääkaupungissa Jakartassa. Joukot puuttuivat tilanteeseen, kun opiskelijat olivat marssimassa kohti presidentti Habibien palatsia. Opiskelijat kantoivat plakaatteja, joissa oli presidentin vastaisia iskulauseita. "Ihmiset ovat nälissään" ja "Haluamme riisiä, emme Habibieta", luki kylteissä.

Opiskelijat ovat arvostelleet maan johtoa jo viikon kestäneissä mielenosoituksissa, jotka ovat jatkuneet presidentin vetoomuksista huolimatta. Vastalausemarssit ovat kuitenkin sujuneet ilman välikohtauksia toisin kun toukokuun veriset mielenosoitukset, joissa kuoli ainakin 1200 ihmistä. Opiskelijoiden edustaja Abdul Rahman sanoi torstaina, että maan talouskriisi on ajanut ihmiset osoittamaan mieltään.

-Vastalause johtuu taloustilanteesta. Hintoja on pakko laskea, sanoo Rahman. Opiskelijat ovat vaatineet, että runsaat kolme kuukautta maata johtanut presidentti ryhtyy pikaisesti kohentamaan maan taloutta tai siirtyy vapaaehtoisesti syrjään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.