Mainos

Indonesian armeija rajoitti avustusväen liikkumista Acehissa

Indonesian armeija on tänään rajoittanut Acehissa työskentelevien tuhansien ulkomaisten avustustyötekijöiden toimintaa vedoten sissien mahdollisin hyökkäyksiin.

Acehin hätäapuoperaation johtaja Budi Atmaji ilmoitti, että avustusjärjestöt tarvitsevat tästedes armeijalta luvan työskennelläkseen maakunnassa pääkaupungin Banda Acehin ja Meulabohin kaupungin ulkopuolella. Acehin itsenäisyyttä tavoittelevat GAM-sissit puolestaan vakuuttivat, etteivät he hyökkäisi avustustyöntekijöiden kimppuun.

Jatkossa avustussaattueita saattavat sotilaat, ja kaikissa Acehiin avustustarvikkeita rahtaavissa lentokoneisissa ja laivoissa matkustaa armeijan yhteysupseeri, sanoi asevoimien komentaja kenraali Endriartono Sutarto. Rajoitukset ovat voimassa, kunnes kapinalliset antautuvat. Sutarton mukaan yksi ulkomaalainen työntekijä on ollut lyhyen aikaa panttivankina ja muutama avustuskuorma on joutunut väijytyksen kohteeksi.

-Ulkomaalaisen tappaminen toisi heille kansainvälistä huomiota ja sitä he tarvitsevat, Sutarto sanoi Jakarta Post -sanomalehdelle GAMiin viitaten. GAM tyrmäsi lausunnon propagandana.

Avustusjärjestön edustajakaan ei tuntenut huolta turvallisuudesta.

-Meillä ei ole mitään syytä uskoa, että GAM tekisi jotain ikävää, Maailman ruokaohjelman WFP:n tiedottaja Mike Huggins sanoi. GAMin komentaja Muzajkir Manaf sanoi Detik.com -uutissivulla julkistetussa viestissään, että järjestö kunnioittaa edelleen tulitaukoa.

GAM ilmoitti pidättäytyvänsä vihollisuuksista sen jälkeen kun tapaninpäivän maanjäristys ja hyökyaallot koettelivat pahoin Sumatran saarta, jolla Aceh sijaitsee. Aceh oli ulkomaalaisilta enimmäkseen suljettua aluetta ennen luonnonkatastrofia. GAM on taistellut itsenäisen Acehin puolesta vuodesta 1976.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.