Mainos

Indonesialta lisää joukkoja Itä-Timoriin

Indonesia sanoo lähettävänsä 1200 poliisia lisää Itä-Timoriin uuden väkivaltaisuuksien aallon seurauksena. Indonesian hallinnon kannattajat Itä-Timorilla ovat ilmoittaneet, että he saattavat boikotoida maakuntaan suunniteltavaa kansanäänestystä.

Kannattajien mielestä YK:n työntekijät, joiden tarkoituksena on järjestää riippumaton kansanäänestys maakunnan asemasta, ovat liittoutuneet itsenäisyysliikkeen kanssa. YK-lähteiden mukaan väite puolueellisuudesta on perätön ja sillä yritetään ainoastaan vaikeuttaa äänestyksen toteuttamista. Indonesia ilmoitti keskiviikkona lähettävänsä 1200 poliisia lisää Itä-Timoriin uuden väkivaltaisuuksien aallon seurauksena. Suurin osa väkivaltaisuuksista on kohdistunut YK:n työntekijöihin.

Asiasta kertoi armeijan tiedottaja heti sen jälkeen kun keskustelut armeijan komentajan kenraali Wiranton ja YK:n Itä-Timorin komennusta johtavan Ian Martinin välillä oli saatu päätökseen. Indonesialaismieliset joukot ovat toistuvasti hyökänneet YK:n henkilökuntaa vastaan Itä-Timorissa tarkoituksenaan estää elokuuksi suunniteltu kansanäänestys maakunnan asemasta. YK varoitti jo aikaisemmin, että kansanäänestys saattaa jälleen viivästyä, mikäli Indonesia ei saa Itä-Timorin väkivaltaisuuksia kuriin. Indonesian sotilashallinto Itä-Timorissa on jatkunut 23 vuotta. Sitä ei ole koskaan kansainvälisesti tunnustettu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.