Mainos

Indonesialaiskoneen matkustajat pakenivat tulimerta

Onnettomuuskoneessa oli mukana australialaisen ministerin seurue, jonka jäsenistä ainakin neljä on yhä kateissa.

Indonesian Yogyakartassa ainakin 23 ihmistä on menehtynyt lento-onnettomuudessa. Lentoyhtiö Garudan kone yritti ilmeisesti laskeutua liian kovassa vauhdissa, minkä seurauksena se suistui kiitoradalta ja syttyi tuleen.

Aiemmin päivällä viranomaiset puhuivat jopa 49 uhrista, mutta nyt kuolleiden määräksi on kerrottu 23. Kymmeniä loukkaantuneita matkustajia on viety sairaalaan. Koneessa oli lentoyhtiön mukaan kaikkiaan 133 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä.

Osa matkustajista ehti paeta tulimerta koneen hätäuloskäyntien kautta. Koneeessa mukana ollut Ruth Meigi Panggabean kertoi uutistoimisto Reutersille, että matkustajia oli varoitettu turbulenssista lennon aikana.

- Kun lähestyimme maata ja näin katot ikkunasta, kone heittelehti ja tärisi edelleen. Sen jälkeen kone törmäsi maahan, luisui sivuttain ja paiskautui jälleen rajusti maata vasten. Sitten kone pysähtyi, Panggabean kuvaili.

Australilaisministerin seurue koneessa

Koneessa oli australialaisia diplomaatteja, viranomaisia ja journalisteja, jotka olivat osallistuneet Australian ulkoministerin Alexander Downerin Indonesian-matkalle. Ministeri ei ollut itse koneessa.

Downer on ilmoittanut, että viisi australilaista loukkaantui ja neljä on yhä kateissa. Lentoyhtiön mukaan koneessa oli myös kaksi japanilaista, kaksi Brunein kansalaista ja seitsemän muuta ulkomaalaista. Suomen Jakartan-suurlähetystöllä ei ole tietoa suomalaisuhreista.

Downer ja Australian pääministeri John Howard ovat ilmoittaneet, että he eivät ole saaneet mitään tietoa, joka viittaisi terrorismiin tai sabotaasiin.

Indonesian liikenneturvallisuuskomitea on ilmoittanut tutkivansa onnettomuutta. Lentoyhtiön mukaan onnettomuuskoneeseen oli tehty laaja tarkastus viime kuussa. Kone oli rakennettu vuonna 1992.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.