Mainos

Indonesiaan uusi hallitus

Indonesian presidentti Jusuf Habibie on ilmoittanut uuden hallituksensa kokoonpanon. Useat entiset ministerit säilyttävät paikkansa myös Indonesian uudessa hallituksessa.

Habibie ilmoitti tänään, että hallituksessa jatkavat mm. edellisen hallituksen keskeinen talousasioiden ministeri ja ulkoministeri. Paikkansa uudessa hallituksessa säilyttää myös kenraali Wiranto, joka on puolustusministeri ja asevoimien komentaja. Paikkansa menettää sen sijaan Suharton tytär, joka oli edellisen hallituksen sosiaaliministeri.

Uusi presidentti on tarkkailijoiden mukaan pystynyt voittamaan jonkin verran aikaa maan rauhoittamiseksi ja kansainvälisten finanssipiirien vakuuttamiseksi kyvystään selvittää Indonesian poliittinen ja taloudellinen kriisi. Habibie tuli itse varapresidentin paikalta presidentiksi torstaina, kun Indonesiaa 32 vuotta hallinnut presidentti Suharto ilmoitti eroavansa.

Indonesian muslimijohtaja Amien Rais sanoi perjantaina suhtautuvansa "puolueettomasti" uuteen hallitukseen. Oppositiojohtaja Rais ennusti kuitenkin, ettei hallitus pysy pystyssä Habibien virkakauden loppuun eli vuoteen 2003. Raisin uhkaus miljoonien ihmisten kutsumisesta mielenosoitukseen oli yksi keskeinen tekijä Suharton eroon johtaneissa tapahtumissa, vaikka armeijan massiivinen tuki estikin laajat mielenosoitukset Jakartassa.

Rais haluaa, että Habibie julistaisi jo muutaman kuukauden kuluessa ennenaikaiset parlamenttivaalit sekä kutsuisi koolle "neuvoa-antavan kansankokouksen", jonka tehtävänä on uuden presidentin ja varapresidentin valinta. Raisin johtamaan muslimijärjestöön kuuluu 28 miljoonaa jäsentä, ja hän olisi tarkkailijoiden mukaan todennäköisesti Indonesian uusi johtaja, jos maassa pidettäisiin suorat presidentinvaalit.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.