Mainos

Indonesia uskoo Australian lahjovan ihmissalakuljettajia

Indonesia uskoo, että Australia maksaa turvapaikanhakijoita kuljettaville laivoille, jotta ne eivät rantautuisi Australiaan. 

Australian hallinto on toistuvasti kieltäytynyt tekemästä selvitystä asiasta. Nyt aihe hiertää Indonesian ja Australian väljeä.

Indonesian viranomaisten mukaan selvitystä on pyydetty sen jälkeen, kun Indonesian poliisi tutki tapausta, jossa turvapaikanhakijoita kuljettaneen laivan kapteeni kertoi saaneensa Australian viranomaisilta 31 000 Yhdysvaltojen dollaria laivan käännyttämiseksi. 

– Hyväntahtoisina me pyydämme selvitystä ja lisätietoa. Tätä emme saaneet, ulkoministerin tiedottaja Arrmanatha Nasir kertoi toimittajille AFP:n mukaan.

– Tässä yhteydessä emme voi tulla syytetyksi siitä, että arvelemme laittoman maksun tapahtuneen.

Australian Indonesian suurlähettiläs Paul Grigson tapasi Indonesian ulkoministerin Retno Marsudin tänään. Tapaamisen jälkeen Grigson, että "Australian viranomaiset ovat aina toimineet tapauksessa lain mukaan".

– Australia on hyvin sitoutunut yhteistyöhön Indonesian kanssa ihmissalakuljettamisen lopettamiseksi, Grigson lisäsi.

Indonesia on aikaisemminkin ilmaissut huolensa Australian maahanmuuttajapolitiikasta, joka on yhä tiukentunut Tony Abbotin konservatiivihallituksen tultua valtaan 2013.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.