Mainos

Indonesia: Turmakonetta ei löytynyt

Eilen kadonneen indonesialaisen lentokoneen löytymisestä liikkuu ristiriitaista tietoa.

Indonesialaisviranomaiset ovat ilmoittaneet, että uudenvuodenpäivänä kadonnutta matkustajakonetta ei olekaan löytynyt. Myöskään tiedot mahdollisista kuolonuhreista eivät pidä paikkaansa.

- Lentokonetta ei ole löytynyt. Pahoittelemme antamiamme vääriä tietoja, armeijan komentaja Eddy Suyanto ilmoitti.

Aikaisemmin tänään viranomaiset olivat kertoneet löytäneensä turmakoneen hylyn viidakosta Sulawesin saarelta. Viranomaisten mukaan paikalliset asukkaat olivat myös löytäneet viidakosta eloonjääneitä. Tämäkin tieto peruttiin myöhemmin.

- Tutkimme alueen, mutta emme löytäneet mitään. Emme tiedä mistä väärät tiedot olivat peräisin, majuri Arif Budi Sampurno sanoi.

Kadonneessa koneessa oli yli sata matkustajaa ja miehistön jäsentä. Matkustajien omaiset järkyttyivät uusista uutisista.

- Meille kerrottiin, että pelastuspartio oli nähnyt koneen. Emme tiedä keneen luottaa, kertoi Toni Toliu, jonka sisko ja tämän kaksi lasta olivat koneessa.

Kadotessaan lentoyhtiö Adam Airin kone oli matkalla Surabayasta Jaavan saarelta kohti Sulawesin saarella sijaitsevaa Manadoa. Etsintöjä jatketaan merialueilla ja Sulawesin länsiosissa, mistä koneen viimeinen signaali kuultiin eilen. Huono sää ja vaikeakulkuinen maasto vaikeuttavat etsintäpartioiden työtä.

Lentoturmat eivät ole harvinaisia Indonesiassa, missä paikallisia lentoyhtiöitä kritisoidaan usein turvallisuussäädösten laiminlyömisestä. Liikenneministeriön mukaan kadonnut kone oli tarkastettu kaksi vuotta sitten. Seuraava tarkastus oli määrä suorittaa tammikuun lopussa.

Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono ilmoitti aloittavansa onnettomuuden perusteellisen tutkinnan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.