Mainos

Indonesia rajoittaa ulkomaalaisten määrää Acehissa

Ainakin Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM ja YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ovat saaneet poistumismääräyksen Acehista.

Indonesian kartta

Ulkomaalaisten määrää ryhdytään rajoittamaan tämän kuun aikana Acehin maakunnassa Indonesiassa. Maan hallitus lisää kansalais- ja avustusjärjestöjen valvontaa Acehissa 26. päivästä alkaen, kertoo Jakarta Post –lehti.

- Maahan edelleen jäävien ulkomaalaisten pitää ilmoittautua poliisille määräaikaan mennessä, kertoo prikaatikenraali T. Ashikin lehden haastattelussa.

Työtään ovat jatkamassa ainakin Maailman terveysjärjestö WHO, YK:n lastenjärjestö Unicef ja YK:n elintarvikejärjestö FAO. Poistumismääräyksen ovat saaneet muun muassa Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM ja YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.

- Vaikka katastrofi aiheutti laajaa tuhoa, täällä ei ole pakolaisia tai siirtolaisia vaan ennemminkin maan sisäisiä evakkoja, Ashikin korostaa Jakarta Postissa.

Acehissa toimii tällä hetkellä noin 140 järjestöä yli 80 maasta. Tapaninpäivän hyökyaallot aiheuttivat suurinta tuhoa Acehissa, missä yli 234 000 ihmisen uskotaan kuolleen katastrofissa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.