Mainos

Indonesia jatkoi hyökkäystä Acehissa

Indonesian armeijan joukot jatkoivat tänään hyökkäystään Acehissa separatistikapinallisten tukahduttamiseksi. Vastarinta on tähän asti ollut odotettua vähäisempää, mutta ainakin 20 koulua ja muuta rakennusta on sytytetty tuleen, armeija kertoi tänään.

Yhdysvallat ja Australia vaativat eilen Indonesian hallitusta ja Acehin separatistikapinallisia palaamaan takaisin neuvottelupöytään. Rauhanneuvottelut hallituksen ja separatistikapinallisten Vapaa Aceh -liikkeen (GAM) välillä katkesivat sunnuntaina Tokiossa. Kapinallisten johtajan Mahmood Malikin mukaan acehilaiset taistelevat "ikuisesti". He vaativat muslimimaakunnalle itsenäisyyttä Indonesiasta. Maanpaossa Ruotsissa oleva Malik ei halunnut kertoa kapinallisten joukkojen vahvuutta, mutta arvioiden mukaan 5000 kapinallista taistelee 45 000:tta hallituksen sotilasta vastaan.

Indonesian presidentti Megawati Sukarnoputri julisti sunnuntaina maakuntaan kuusi kuukautta kestävän poikkeustilan. Indonesian armeija valmisteli hyökkäystä jo pitkään ja aloitti sen eilen.

Arviolta 10 000 ihmistä on saanut surmansa taisteluissa, jotka ovat jatkuneet separatistikapinallisten ja Indonesian hallituksen välillä vuodesta 1976. Konflikti on siten yksi Aasian pitkäikäisimpiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.