Mainos

Incap Furniture aloittaa yt-neuvottelut

Mäntyhuonekalujen sopimusvalmistaja Incap Furniture aloittamat yt-neuvottelut koskevat jopa 70 ihmistä. Alalla on nykyisin paljon haastajia esimerkiksi Puolasta, Romaniasta ja Kiinasta.

Mäntyhuonekalujen sopimusvalmistaja Incap Furniture aloittaa yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat noin 60-70:tä henkilöä yrityksen Kärsämäen, Haapaveden ja Varpaisjärven tehtailla. Yt-neuvotteluissa keskustellaan sekä irtisanomisista että lomautuksista.

Yt-neuvotteluja perustellaan tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä. Incap Furnituren toimitusjohtaja Juha Kohonen kertoo, että alalle on syntynyt kahden viime vuoden aikana lisää kapasiteettia, mutta kysyntä ei ole kasvanut samassa vauhdissa. Kohosen mukaan etenkin Puola, Romania ja Kiina ovat viime aikoina satsanneet huonekaluvalmistukseen ja nousseet alalle haastajiksi.

- Näissä maissa on halvemmat raaka-aine- ja työvoimakustannukset. Ne ovat erittäin kovia kilpailijoita meille, hän selittää.

Kohosen mukaan alan ylikapasiteetin vuoksi Incap Furnituren loppuvuoden ja ensi vuoden alun tilauskanta on heikentynyt. Tämä ajoi yrityksen yt-neuvotteluihin.

"Shokkihoitoa"

Tieto yhteistoimintaneuvotteluiden alkamisesta tuli yllätyksenä yrityksen 280 työntekijälle. Haapaveden tehtaan pääluottamusmies Jorma Pernu kertoo, että tehtaalla oli osattu ounastella jonkinlaisten lomautusten tulemista, mutta uutinen mahdollisista irtisanomisista hätkähdytti.

- Kyllä se oli pientä shokkihoitoa. Lomautuksiin osittain varauduttiin, mutta irtisanomiset olivat ihan uutta. Sitä ei osattu aavistellakaan.

Työnantaja ilmoitti yt-neuvottelujen aloittamisesta tänään. Pernun mukaan yhteisen neuvottelupöydän ääreen kokoonnutaan ensimmäisen kerran perjantaina. Toimitusjohtajan mukaan neuvottelut kestävät parisen kuukautta.

Incap Furniture valmistaa koottavia, havupuisia kodin huonekaluja. Yritys vie suuren osan tuotannostaan ulkomaille. Juha Kohosen mukaan päämarkkina-aluetta on Eurooppa ja sieltä etenkin Saksa, Ranska ja Englanti. Hän kertoo, että jatkossa Incap Furniture aikoo painottaa tuotantoaan nykyistä enemmän etenkin Venäjän suuntaan.

- Asiakkaat ovat myös panostamassa Venäjälle. Kysyntää löytyy sieltä jatkossa varmasti. Suomen läheisyys on hyvä asia, Kohonen ounastelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.