Mainos

IMF varoitti Kreikkaa inflaatiosta

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoittaa Kreikkaa inflaation kiihtymisestä. Kreikan maatutkinnasta antamassaan lausunnossa IMF:n johtokunta suositti maan hallitukselle talouspolitiikan tiukentamista inflaation kurissapitämiseksi ja Euroopan talous- ja rahaliiton ehtojen täyttämiseksi.

Emu-ehtojen täyttäminen vuoteen 2000 mennessä on vaativa tavoite ja se edellyttää kaikilta talouden osapuolilta päättäväisiä toimia, korostaa IMF. Maastrichtin sopimuksen inflaatiotavoitteen saavuttaminen ei valuuttarahaston mukaan ole vielä varmaa. Kreikan talouden kasvunäkymät ovat maaliskuussa tapahtuneen Ermiin liittymisen ja drakman 12,3 prosentin devalvaation jälkeen IMF:n mukaan varsin suotuisat. Kokonaistuotannon kasvuksi tänä ja ensi vuonna valuuttarahasto arvioi keskimäärin lähes 3,5 prosenttia.

IMF ennakoi Kreikan inflaation tänä vuonna keskimäärin 5 prosentiksi. Ensi vuoden loppuun mennessä inflaatio nykyisellä talouspolitiikalla hidastuisi IMF:n mukaan 3,5 prosenttiin. Inflaation hidastamisen lisäksi Kreikan taloudessa tarvitaan IMF:n mukaan perusteellisia rakenteellisia uudistuksia. Valuuttarahasto suositti erityisesti laajan ja tehottoman julkisen sektorin toiminnan parantamista ja yksityistämisohjelman nopeuttamista.

Valuuttarahaston johtokunta oli IMF:n tiedotteen mukaan myös huolissaan Kreikan taloudellisen tilastotiedon vakavista puutteista, jotka haittaavat maan taloudellisen tilanteen arvioimista. Se kehotti viranomaisia pikaisesti vauhdittamaan toimiaan parempien tilastojen tuottamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.