Mainos

IMF varoittaa Venäjää painamasta rahaa

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Michael Camdessus varoittaa Venäjää yrityksistä ratkaista maan talouskriisi painamalla lisää ruplia.

Ajatus ruplan arvon vakauttamisesta ns. valuuttahallintojärjestelmään siirtymällä ei ole myöskään ajankohtaan sopiva, Camdessus sanoi eilisiltana paikallista aikaa Washingtonissa. Vt. pääministeri Viktor Tshernomyrdin on vihjannut Venäjän olevan valmis painamaan lisää rahaa valtion kotimaisten velkojen maksamiseksi.

Camdessus'n mukaan Venäjän on kiirehdittävä talousuudistuksia ja vakautettava taloutensa ennen kuin rupla sidotaan kiinteästi johonkin vahvempaan valuuttaan, kuten Yhdysvaltain dollariin. Valuuttahallintojärjestelmä voi tulla kyseeseen vasta myöhemmin kun olosuhteet sen sallivat, Camdessus sanoi.

Valuuttahallintojärjestelmä edellyttäisi Venäjän rajoittavan liikkeessä olevien ruplien määrän vastaamaan maan valuuttavarannon määrää ja määräämään ruplalle kiinteän vaihtokurssin. IMF hyväksyi heinäkuussa mittavan lainapaketin Venäjän auttamiseksi jaloilleen.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.