Mainos

IMF: Valtio tarvittaessa konkurssitilaan

Kansainväinen valuuttarahasto IMF kaavailee valtioille mahdollisuutta konkurssiin.

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n komitea ehdottaa, että myös valtioilla olisi mahdollisuus hakeutua konkurssitilaan syvän talouskriisin kohdatessa.

IMF:n raha- ja talouskomitean edustajat kertoivat eilen, että ajatusta valtiokonkurssista olisi syytä kehitellä eteenpäin. Näin asia voitaisiin ottaa konkreettisesti esille IMF:n ja Maailmanpankin seuraavassa kokouksessa huhtikuussa 2003 ja ehkä saada aikaiseksi konkreettinen ehdotus konkurssimenettelystä.

Komitean näkemyksen mukaan valtion ajautuessa konkurssiin toimintatavat olisivat samantyyppiset kuin yrityssaneerauksessa: syvästi velkaantunut maa voisi saada velkojiltaan väliaikaista helpotusta kriisistä selvitäkseen.

Komitea painottaa, että valtiokonkurssi otettaisiin käyttöön vasta kaikkien muiden elvytystoimenpiteiden epäonnistuttua.

Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin johtajat pitävät kokoustaan Washingtonissa Yhdysvalloissa. Samaan aikaan tuhannet globalisaation vastustajat ovat osoittaneet mieltään kaupungin kaduilla. Yhdysvaltain poliisi on pidättänyt satoja mielenosoittajia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.