Mainos

IMF optimistinen talouden kasvusta

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on parantanut ennusteitaan maailmantalouden kasvusta. Talouskasvu on vakaalla pohjalla, ja suuria uhkatekijöitä ei näy.

Kansainvälisen valuuttarahaston tiedotuspäällikkö Hernan Puentes on toukokuisin matkamiehiä. IMF julkaisee silloin raportin maailmantalouden tilasta ja Puentes kiertää ympäri maailmaa esittelemässä sitä. Aamulla oli vuorossa Suomi. Viesti oli selvä: maailmantalous voi hyvin.

Tänä vuonna kasvu kiihtyy IMF arvion mukaan 4,4 prosenttiin ja pysyy ensi vuonna ennallaan. Euroopassa kasvu kituu samoin USA:ssa. Mutta kehitysmaista, joiden rahoittaminen on IMF:n tärkein tehtävä, kuuluu hyvää. Kasvu on kaksinkertainen Länsi-Eurooppaan verrattuna. Myös vanhat kommunistimaat nousevat jaloilleen. Tämä vuosi on ensimmäinen, jona niiden talous ei kokonaisuutena taannu.

Suuria uhkia IMF ei taivaalla näe. Avoin talouspolitiikka valtaa alaa, ja sen autuuteen IMF edelleen vannoo. Tuore tutkimus todistaa, että avoin maailmantalous ei ole syypää teollisuusmaiden vaikeuksiin. Työttömyys ja palkkaerot johtuvat automaatiosta, eivät kehitysmaiden halvoista tuotteista.
(MTV3/Pekka Nykänen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.