Mainos

IMF nostaa maailmantalouden kasvuennustetta

Kansainvälisen valuuttarahaston mukaan maailmantalous on vahvassa globaalissa korkeasuhdanteessa. Tuotanto kasvaa voimakkaasti muun muassa Saksassa, Kiinassa ja Intiassa.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF nostaa ennustetta lähivuosien talouskasvusta. Viisi vuotta jatkunut korkeasuhdanne ja nopea kasvu on IMF:n pääekonomistin Simon Johnsonin mukaan osoittautunut jopa aiemmin arvioitua voimakkaammaksi.

Valuuttarahaston ekonomistit ennustivat IMF:n kevään talouskatsauksessa maailmantalouden kasvuksi tänä ja ensi vuonna 4,9 prosenttia.

Maailmantalous on Washingtonissa puhuneen Johnsonin mukaan vahvassa globaalissa korkeasuhdanteessa. Tuotannon kasvu on voimakasta muun muassa Saksassa, Kiinassa ja Intiassa.

Johnson ei kerro, kuinka paljon IMF:n ennustetta nostetaan.Uudet luvut julkistetaan ensi keskiviikkona.

Yhdysvaltain talouskin vahvistuu

Yhdysvaltain talouskin on vahvistumassa ensimmäisen neljänneksen hitaan kasvun jälkeen. Johnson ennakoi kasvun vahvistuvan melko nopeasti dollarin kurssilaskun tukemana. Investoinnit ovat myös kasvussa, ja kulutuskysyntä näyttää jatkuvan vahvana.

Elintarvikkeiden hintojen nousu on Johnsonin mukaan uusi ja yllättävä asia, joka kiihdyttää inflaatiota. Sitä ei vielä toukokuussa osattu ennakoida. Hintoja nostavat maailmanlaajuinen elintarvikkeiden kysynnän kasvu ja Yhdysvalloissa koettu "etanolisokki".

-Kukaan ei osannut ennustaa koetun suuruista hintavaikutusta tänä vuonna. Yhdysvalloissa se on näkynyt selvimmin, kun maissia on käytetty yhä suurempia määriä polttoaineeksi tarkoitetun etanolin tuotantoon.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.