IMF:n pääjohtaja selvisi huomautuksella suhdeskandaalista

Suhdeskandaalin riepoma kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn saa pitää työpaikkansa. IMF:n johtokunta huomautti kuitenkin varhain tänään, että suhde alaiseen oli vakava virhearvio.

Johtokunta päätteli silti, että pääjohtaja ei ollut suhteen takia syyllistynyt aseman väärinkäyttöön, seksuaaliseen ahdisteluun eikä alaisensa suosimiseen. IMF teetti jupakasta ulkopuolisen selvityksen.

Naimisissa olevalla Strauss-Kahnilla oli alkuvuodesta suhde alaiseensa, joka sittemmin erosi valuuttarahastosta säästöohjelman yhteydessä. Alaisen on epäilty muun muassa saaneen muita anteliaamman kultaisen kädenpuristuksen.

Strauss-Kahn pyysi aiemmin tässä kuussa anteeksi suhdettaan. Johtokunnan puheenjohtajan Shakur Shaalanin mukaan IMF on hyväksynyt anteeksipyynnön. Hän myönsi kuitenkin, että IMF:n henkilökunnassa on etenkin monia naisia, jotka eivät ole tyytyväisiä pääjohtajan käyttäytymiseen.

Maailmanpankin pääjohtaja Paul Wolfowitz joutui eroamaan vuosi sitten, kun kävi ilmi, että hän oli järjestänyt naisystävälleen reippaan palkankorotuksen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat