Mainos

IMF:n johtaja tapasi Primakovin

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Michel Camdessus tapasi Venäjän pääministerin Jevgeni Primakovin tänään Moskovassa. Camdessus keskittyy kaksipäiväisen vierailunsa aikana Venäjän pyytämää rahoituspakettia koskeviin neuvotteluihin. Camdessus'n ei odotettu lupaavan rahallista apua Primakovin kanssa järjestetyn epävirallisen tapaamisen aikana ennen huomisia virallisia neuvotteluja.

Camdessus'n tarkoituksena on tutkia Moskovassa sitä, onko Venäjä ansainnut lisää taloudellista tukea talouden aallonpohjan torjuntaansa.

Venäläiset ministerit sekä viranomaiset ovat varoittaneet, että jos IMF ei auta Venäjää, venäläisillä ei ole muuta keinoa kuin painaa lisää rahaa romahduksen välttämiseksi. Venäjä odottaa IMF:ltä mm. miljardien dollareiden lainahelpotuksia. Viranomaiset toivovat, että IMF:n kanssa saataisiin aikaan kompromissiratkaisu.
-Hallituksen on alettava lähestyä IMF:ää ja IMF:n on lähestyttävä hallitusta, sanoi Venäjän entinen talousministeri ja velkaneuvottelija Anatoli Tshubais. Tshubaisin mukaan Venäjän on vakuutettava IMF budjettisuunnitelmillaan.

Venäjän presidentti Boris Jeltsin korosti neuvottelujen tärkeyttä keskustellessaan valmisteluista Primakovin kanssa juuri ennen Camdessus'n tuloa Moskovaan. Jeltsinin henkilöstöpäällikkö Oleg Susujev sanoi puolestaan, että hän "luottaa IMF:n päättävän auttaa Venäjää, ja avun estävän Venäjän taloudelle turmiollisen hyperinflaation", kertoi uutistoimisto Interfax.

Venäjän hallitus lykkäsi eilen istuntoaan, jossa oli määrä käsitellä hallituksen budjettiesitystä Camdessus'n vierailun vuoksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja