Mainos

IMF jatkanee lainan maksatuksia Venäjälle

Kansainvälinen valuuttarahasto päättää lähipäivinä Venäjälle myönnetyn puiteluoton maksatuksen jatkamisesta. IMF:n Moskovan edustaja Thomas Wolf sanoi, että Venäjällä vierailut rahaston tutkijaryhmä on arvioi, että Venäjän hallitus pitää kiinni IMF:n kanssa sovituista budjettitavoitteista.

-Ryhmä on palannut takaisin Washingtoniin vakuuttuneena siitä, että kaikki tarpeellinen tehdään budjetoitujen verotulojen keräämiseksi, sanoi Wolf. Toinen ryhmä neuvottelee parhaillaan elokuun lainaerän maksatuksesta.

IMF lykkäsi heinäkuussa 330 miljoonan dollarin lainaerän maksatusta, kun kävi ilmi, että Venäjän hallitus on pystynyt keräämään vain 60 prosenttia budjetoiduista verotuloista. Syynä olivat sekä verojen maksamatta jättäminen että yrityksille myönnetyt suuret verohelpotukset.

Venäjän valtiovarainministeri Alexander Livshits sanoi tänään, että lähes kaikki ongelmat on ratkaistu IMF:n kanssakäydyissä keskusteluissa. Hän sanoi uskovansa, että myönteinen lainapäätös tulee muutaman päivän kuluttua. Livshitsin mukaan yritysten verohelpotukset on lakkautettu elokuun alusta alkaen. Lisäksi hallitus lykkää suunniteltuja investointeja ensi vuoteen budjettivajeen pitämiseksi kurissa.

IMF myönsi Venäjälle keväällä kolmivuotisen 10,2 miljardin markan valmiusluoton. Lainaa maksetaan Venäjälle kuukausittain Venäjän hallituksen ja IMF:n sopimien lainehtojen mukaisesti.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.