Mainos

IMF hyväksyi Venäjän lainapaketin

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtokunta hyväksyi Venäjälle suunnatun 11,2 miljardin dollarin eli noin 60 miljardin markan rahoituspaketin.

Uutistoimistojen mukaan summasta on heti käytettävissä 4,8 miljardia dollaria eli noin 25 miljardia markkaa, mikä on 800 miljoonaa dollaria vähemmän kuin oli odotettu. Tätä perusteltiin sillä, että osa lainan ehdoksi laitetuista talousuudistuksista on viivästynyt. Venäjä saa loput lainasummasta eli 6,4 miljardia dollaria sekä nyt antamatta jätetyt 800 miljoonaa dollaria syyskuussa, mikäli talousuudistuksissa pysytään.

Koko paketista noin kolme neljäsosaa käytetään hallituksen talousohjelman tukemiseen tämän vuoden aikana. Vientitulojen vajausta kompensoidaan 2,9 miljardilla dollarilla eli noin 15 miljardilla markalla. IMF:n varapääjohtaja Stanley Fischer sanoi lainapaketin olevan "vahva ja tarkoituksenmukainen" vastaus Venäjän talouskriisiin. IMF odottaa talousohjelman myötä Venäjällä yhden prosentin talouskasvua vuonna 1999. Kuitenkin toipuakseen täysin maan on Fischerin mukaan pantava toimeen kaikki luvatut talousuudistukset. Uudistuksilla tähdätään mm. Venäjän valtionvelan supistamiseen ja veronkannon tehostamiseen.

IMF edellyttää, että Venäjän valtion budjetti supistetaan 2,8 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuonna 1999, kun se tänä vuonna on 5,6 prosenttia. Kansainvälinen valuuttarahasto rahoittaa tukensa Venäjälle ottamalla lainaa, koska sen käytössä olevat varat ovat ehtyneet Indonesialle, Etelä-Korealle ja Thaimaalle myönnettyihin useiden miljardien tukipaketteihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.