Imatrankosken S-Marketin ilmoitustaululla myydään huipputaidetta käsin kirjoitetulla lapulla – "Kaikki on rehellisesti ja lain mukaisesti"

Imatrankosken S-Marketissa on viime päivät hämmästelty asiakasilmoitusta, jossa myydään "Aitoa Taidetta". Kysyimme ilmoituksen jättäjältä, mistä on kyse.

– Ennen kuin suurempaa kansainvälistä huutokauppaa ajattelin, mie laitoin ihan piruuttani S-Marketin seinälle, ilmoituksen tehnyt mies kertoo puhelimitse MTV Uutisille.

Hän suostuu haastatteluun nimettömänä. Ja vakuuttaa, että Aito Taide on todella aitoa taidetta. Ilmoituksessa mainitaan Akseli G. Kallela (Gallen-Kallela), Salvador Dali, Paul Rubens, Zorn ynnä muita.

– Jos mie palvelisin ensin paikallisia. Antaisin paikallisille ihmisille mahdollisuuden lunastaa aidon Salvador Dalin, ennen kuin Helsinkiin vien niitä, mies jatkaa.

Soittajat epäuskoisia

Miehen mukaan puheluita ilmoitukseen jätettyyn numeroon on jo tullut.

– Ihmiset ovat että "en usko, en usko". Mutta kyselyjä on tullut oikeilta taidekriitikoiltakin.

Mies kertoo olevansa amerikansuomalainen, syntyneensä Yhdysvalloissa.

– Sieltä minulla on se taidehistoria tullut tutuksi ja olen perehtynyt paremmin sivistyneeseen kulttuuriin, mies avaa.

"Kaikki on rehellisesti ja lain mukaisesti"

Taidetta myyvä mies kertoo muuttaneensa Imatralle lähelle karjalaisia sukujuuriaan. Mie ja sie toistuvat puheenparressa luontevasti.

– Mie oon kerännyt antiikkia parikymmentä vuotta, isoista dinosauruksen luista lähtien.

Hän suostuu paljastamaan vielä yhden huippuharvinaisuuden kokoelmastaan.

– Minulla sattuu olemaan alkuperäinen George Washington -muotokuva. Smithsonian Museum oli siitä kiinnostunut myös. 1700-luvun loppuvaiheessa tehty, silloin kun hänestä oli tullut Yhdysvaltain presidentti.

– Se on tallella minulla. Imatralla. Kaikki on rehellisesti ja lain mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat