Mainos

Imatran Voima teki tarjouksen Kuopion Energiasta

Imatran Voima Oy (IVO) on tehnyt tarjouksen Kuopion Energiasta. IVO tarjoaa Kuopion kaupungille yhtiön liiketoiminnoista 745 miljoonaa markkaa. Tarjoukseen sisältyy myös vastapainevoimalan rakentaminen Kuopioon ja Savon Voiman osakkeiden kauppa. IVO tarjoaa kaupungin omistamista Savon Voiman osakkeista 22,7 miljoonaa markkaa. Kuopio omistaa Savon Voimasta alle 3 prosenttia.

Kuopion kaupunki tiedotti tarjouksesta tänään. Tarjous tehtiin viime perjantaina ja se on voimassa kesäkuun loppuun. IVO kertoo tarjouksessaan, että se on valmis tiivistämään energiayhteistyötä Kuopiossa ja kehittämään alueen energialiiketoimintoja. IVO tarjoaa Kuopiolle yhteistyömallia, jossa kaupungilla olisi merkittävä rooli IVOn Itä-Suomen energialiiketoiminnoissa.

-Tarjoudumme ostamaan Kuopion energian kaikki liiketoiminnat sekä varaudumme tiivistyvään yhteistoimintaan Savon Voiman kanssa, kertoo IVOn siirtoliiketoiminnan johtaja Timo Kuula.

Tarjouksen mukaan Imatran Voima rakentaisi Kuopioon voimalaitoksen, joka turvaisi ensisijaisesti kuopiolaisten kaukolämmön tarpeen. Kuulan mukaan voimalan sähköntuotantokapasiteetin mitoituksessa varauduttaisiin tarvittaessa myös laajenevaan yhteistyöhön Savon Voiman kanssa. Voimalan hinnaksi on aiemmin arvioitu 300-600 miljoonaa markkaa.

IVO teki Kuopion Energiasta ostotarjouksen jo pari vuotta sitten. Tuolloin hinta oli runsaat 600 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.